Nacházíte se zde: Úvod Blog Péče o vlasy 7 způsobů, jak stimulovat růst vlasů u mužů v roce 2023

7 způsobů, jak stimulovat růst vlasů u mužů v roce 2023

7 způsobů, jak stimulovat růst vlasů u mužů v roce 2023

Pokud jste muž bojující s vypadáváním vlasů a hledáte způsob, jak zastavit tento problém a podpořit růst vlasů, existuje mnoho možností od šampónů, růstových ser a tonik, až po laserovou terapii a transplantaci vlasů. Prozkoumali jsme všechny tyto možnosti a analyzovali jsme jejich výhody, nevýhody a rizika.

Vypadávání vlasů u mužů může být způsobeno řadou faktorů, jako je genetika, stres, nedostatečná výživa, hormonální nerovnováha nebo používání některých léků. Důležité je včasné rozpoznání problému a podstoupení adekvátních kroků v rámci aktivního boje proti vypadávání vlasů, nebo v podobě prevence.

Co je mužská plešatost?

Mužská plešatost, známá také jako androgenetická alopécie, je dědičná vlastnost a postihuje více než polovinu mužů nad 50 let. Nicméně, stres nebo jiné autoimunitní stavy, jako je například alopecia areata, mohou také ovlivnit vypadávání vlasů.

Běžné je ztratit kolem 50 až 100 vlasů denně. Obvykle není tato ztráta patrná, protože nové vlasy rostou a nahrazují ztracené vlasy. K vypadávání vlasů a plešatosti dochází, když vlasy vypadávají příliš rychle nebo nové vlasy přestávají růst.

V závislosti na příčině vypadávání vlasů může docházet ke zředění vlasů postupně nebo k náhlé plešaté skvrně. Ztráta vlasů může ovlivnit pouze vlasy na vaší hlavě nebo celé tělo.

Jak zastavit vypadávání vlasů?

I když vypadávání vlasů nelze celoživotně zastavit, existují způsoby, jak celý proces značně zpomalit.

Pojďme si představit 7 známých i méně známých tipů, jak stimulovat růst vlasů v roce 2023.

1. Transplantace vlasů

Transplantace vlasů se stává stále populárnější volbou pro muže, kteří trpí vypadáváním vlasů a chtějí získat zpět plnou hlavu vlasů. Hlavní výhodou transplantace vlasů je, že vám umožní získat přirozeně vypadající vlasy, které jsou odolné vůči dalšímu vypadávání. To může pomoci zlepšit váš vzhled a zvýšit sebevědomí. Další výhodou je, že transplantace vlasů je trvalé řešení, které nevyžaduje další pravidelné zásahy nebo léčby.

Nicméně, transplantace vlasů má také některé nevýhody a rizika. Jednou z největších nevýhod je, že to může být velmi nákladné a cena se může lišit v závislosti na mnoha faktorech. Navíc, zákrok může být bolestivý a vyžadovat delší rekonvalescenci. Existuje také riziko, že transplantované vlasy se neuchytí a budou se vám opět vypadávat. V neposlední řadě, je důležité vyhledat kvalifikovaného a zkušeného lékaře, abyste minimalizovali rizika spojená s tímto zákrokem.

2. Laserová terapie

Laserová terapie se stává stále populárnější volbou pro muže i ženy trpící vypadáváním vlasů. Hlavní výhodou této terapie je, že může stimulovat růst vlasů a zlepšit jejich kvalitu, aniž by byla nutná invazivní chirurgická léčba. Navíc, laserová terapie je považována za bezbolestnou a neinvazivní metodu, což znamená, že nevyžaduje rekonvalescenci. Nevýhody zahrnují to, že se jedná o drahý zákrok a výsledky se mohou lišit v závislosti na individuálních faktorech, jako je typ vypadávání vlasů a stupeň poškození. Kromě toho může být nutných několik sezení, aby byly dosaženy viditelné výsledky.

3. Vlasové séra a tonika

Vlasové séra a toniky jsou poslední dobou velmi populární neinvazivní volbou pro muže i ženy, kteří trpí vypadáváním vlasů. Hlavní výhodou těchto kosmetických přípravků je fakt, že mohou být snadno aplikována doma bez nutnosti návštěvy odborníka. Tyto produkty mohou také pomoci posílit vlasy a zlepšit jejich celkovou kvalitu a zpomalit vypadávání vlasů. Nevýhody zahrnují to, že výsledky mohou být nižší než u jiných zejména invazivních léčebných možností, zejména pokud je vypadávání vlasů důsledkem genetických faktorů. Kromě toho mohou být tyto produkty poměrně drahé a účinky se mohou lišit v závislosti na individuálních faktorech.

Pokud hledáte účinné sérum pro vaše vlasy, vyzkoušejte unikátní české sérum KRALUX

KRALUX obsahuje patentované látky s ověřenými účinky. Aplikuje se jednou denně a první výsledky je možné vidět po třech měsících užívání. Pokud chcete podpořit zdraví svých vlasů a vousů, oddálit jejich vypadávání a bojovat proti šedinám, je KRALUX nejlepší volba. Patří mezi nejprodávanější produkty v kategorii a je vyráběn v České republice. Přesvědčte se o síle tohoto produktu sami.

KOUPIT KRALUX ➨

4. Přestaňte kouřit

Zastavení kouření může mít pozitivní vliv na zdraví vlasů. Kouření může ovlivnit růst vlasů tím, že snižuje průtok krve do vlasových folikulů, což může vést k nedostatečnému dodávání živin a kyslíku vlasovým kořínkům. Tento nedostatek může vést k oslabení vlasů a v konečném důsledku k jejich vypadávání. Pokud člověk přestane kouřit, může to pomoci zlepšit oběh krve v celém těle, což může mít pozitivní vliv na zdraví vlasů.

5. Provádějte masáž hlavy

Masáž hlavy může být účinným způsobem, jak zlepšit kvalitu vlasů a snížit vypadávání vlasů. Masáž hlavy pomáhá zlepšit průtok krve do vlasových folikulů, což může podpořit růst vlasů a dodání živin. Kromě toho může masáž hlavy pomoci uvolnit napětí a stres, což jsou faktory, které mohou přispět k vypadávání vlasů. Pravidelná masáž hlavy může také pomoci zlepšit celkovou kvalitu vlasů a dodat jim zdravý lesk.

6. Vyvážená strava

Určité vitamíny, minerály a potraviny mohou pomoci zlepšit zdraví vlasů a snížit jejich vypadávání. Například vitamín A, C a E jsou antioxidanty, které chrání vlasy před poškozením volnými radikály a podporují růst vlasů. Z minerálů by zase mělo být dostatečné množství železa, zinku a hořčíku, které jsou důležité pro tvorbu proteinů, ze kterých jsou vlasy tvořeny. Potraviny, jako jsou losos, ořechy, listová zelenina, celozrnné potraviny a vejce, jsou bohaté na tyto živiny a mohou pomoci zlepšit zdraví vlasů a snížit vypadávání vlasů.

7. Snižte svůj stres

Stres může být příčinou vypadávání vlasů a zhoršovat kvalitu vlasů. Při stresu se uvolňují hormony, které mohou ovlivnit krevní oběh a živiny, které vlasy potřebují pro růst. Kromě toho může stres vést ke špatné výživě, nespavosti a špatnému péči o vlasy. Snížení stresu může pomoci zlepšit zdraví vlasů a snížit vypadávání vlasů. Můžete například cvičit jógu, meditovat, věnovat se koníčkům nebo najít způsoby, jak zlepšit spánek a snížit stres v každodenním životě.

Závěr

Vypadávání vlasů může být způsobeno různými faktory, včetně genetických predispozic, stresu, nevyvážené stravy nebo zdravotních problémů. Existuje však mnoho způsobů, jak snížit riziko vypadávání vlasů a zlepšit jejich kvalitu. Mezi tyto způsoby patří užívání vitamínů a minerálů, jako jsou železo, biotin a vitamín D, péče o vlasy pomocí šetrných produktů v podobě účinných vlasových sér, laserová terapie, masáže hlavy, vyvážená strava a snížení stresu. V každém případě je důležité najít příčinu vypadávání vlasů a v případě velké ztráty vlasů také konzultovat záležitost s odborníkem, aby bylo možné najít nejlepší řešení pro každý jednotlivý případ.

Zpět na přehled

Mohlo by vás zajímat

Objednat

 
Balení na měsíc (2 lahvičky)

Balení na měsíc (2 lahvičky)

Doprava zdarma

Doprava zdarma

Garance spokojenosti nebo vrácení peněz

Garance spokojenosti nebo vrácení peněz

 

Jednorázový nákup

Jednorázový nákup
Jednorázový nákup - doručení zdarma po celé ČR
649 Kč za celé balení

Pravidelný měsíční odběr

Jednorázový nákup
Pravidelně do poštovní schránky – kdykoliv zrušíte
649 Kč 569 Kč za celé balení Každý měsíc ušetříte 80 Kč

Určitě máte otázky

Proč vaše vlasy a vousy šedivějí? +

Předčasné šedivění a nadměrné vypadávání vlasů trápí stále větší procento naší populace. Může za to ztráta melaninu, kterému předchází oslabený proces melanogeneze a zvýšený oxidativní stres v kořínkách vlasů.

Opravdu to funguje? +

Chcete se zbavit šedin hned a beze zbytku. Tak to bohužel budete muset použít barvu, žiletku nebo holící strojek. Ale vaši otázku chápeme a máme na ní jednoduchou odpověď. Sami jsme muži ve středním věku, a tak se problém šedin týká chtě/nechtě i nás. Proto jsme dlouhou dobu studovali látky, které dokáží proces šedivění zastavit a dokonce zvrátit. Našli jsme ty nejlepší na trhu a vyvinuli KRALUX®! Neprodáváme tak vodičku zabalenou do pěkné lahvičky, ale špičkový kosmetický produkt obsahující ty nejmodernější patentované aktivní látky podložené vědeckými studiemi, které aktivně bojují proti šedinám, stárnutí a podpoře růstu vousů a vlasů. A za tím si stojíme! Produkt si také vyrábíme sami v Ostravě, abychom měli nad kvalitou a procesem výroby stoprocentní kontrolu (i když v Číně by nás to stálo o polovinu méně).

Kdy uvidím první výsledky? +

Sérum KRALUX® opravdu není přípravek, kdy po první aplikaci ihned vidíte výsledek – zázraky na počkání bohužel neumíme, ale umíme jim jít pěkně naproti. Při pravidelném užívání séra 1x/den se dostaví první výsledky po 4 až 6 týdnech užívání, kdy dochází k redukci prvních šedin v průměru o 30 %, posílení folikul a nastartování procesu melanogeneze. Doporučujeme však sérum KRALUX® užívat po dobu min. 3 měsíců. Po této době naplno projeví plný potenciál přípravku.

Jak sérum KRALUX® funguje? +

Sérum KRALUX® obsahuje patentovanou látku Greyverse™, která svými účinky přímo působí na buňky (melanocyty) ve vlasových koříkách, kde ovlivňuje produkci melaninu a zároveň redukuje oxidativní stres, čímž dokáže nejen zastavit šedivění, ale také postupně navrátit přirozenou barvu vašich vlasů a vousů. KRALUX® také obsahuje patentovanou látku Capixyl™, která svými účinky posiluje vlasovou strukturu, zabraňuje vypadávání vlasů a obnovuje jejich přirozený růstový proces.

Jak KRALUX® používat? +

Sérum KRALUX® se používá 1x denně ideálně večer po sprše, kdy může po celou noc působit. Malé množství séra naneste konečky prstů do vlasů nebo vousů, vmasírujte až na pokožku. Alespoň 1 hodinu od aplikace nesmývejte a nechejte KRALUX® působit.

Jak dlouho vydrží 1 ks balení séra KRALUX®? +

Sérum KRALUX® obsahuje 2 lahvičky po 15 ml. Výdrž je velmi individuální. Máme odzkoušeno, že jedno balení při aplikaci 1x denně na krátké vousy a vlasy současně vydrží přibližně na 20 až 30 dní. Výdrž se dále liší v závislosti na délce vlasů, vousů a množství použitého séra na jednu aplikaci.

Má KRALUX® nějaké vedlejší účinky? +

Žádné vedlejší účinky nebyly zjištěny. Výrobek je naprosto bezpečný a samozřejmě splňuje veškeré legislativní standardy EU.

Jaké látky přesně sérum KRALUX® obsahuje? +

Zde naleznete kompletní složení (INCI):

AQUA, MENTHA PIPERITA LEAF WATER, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, GLYCERIN, BUTYLENE GLYCOL, LECITHIN, PULLULAN, SCLEROTIUM GUM, XANTHAN GUM, PHENOXYETHANOL, POLYSORBATE 20, ACETYL TYROSINE, EPILOBIUM ANGUSTIFOLIUM FLOWER/LEAF/STEM EXTRACT, TOCOPHEROL, CITRIC ACID, ETHYLHEXYLGLYCERIN, CITRUS LIMON PEEL OIL, SODIUM BENZOATE, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, SODIUM PHYTATE, GLYCINE, LARIX EUROPAEA WOOD EXTRACT, POTASSIUM SORBATE, SODIUM METABISULFITE, LACTIC ACID, PALMITOYL TETRAPEPTIDE-20 AMIDE, DEXTRAN, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, ZINC CHLORIDE, ACETYL TETRAPEPTIDE-3, TRIFOLIUM PRATENSE EXTRACT, ALCOHOL, D-limonene, Citral, Coumarin, Linalool

Redensyl® - INCI: (Glycerin, Aqua, Sodium Metabisulfite, Larix Europaea Wood Extract, Glycine, Zinc Chloride, Camellia Sinensis Leaf Extract

Darkenyl™ - INCI: (Glycerin, Water, Acetyl Tyrosine, Sodium Metabisulfite, Glycine, Larix Europaea Wood Extract, Zinc Chloride, Camellia Sinensis Leaf Extract)

Greyverse™ - INCI: (Glycerin, Water, Palmitoyl Tetrapeptide-20 Amide)

Capixyl™ - INCI: (Butylene Glycol, Aqua, Dextran, Acetyl Tetrapeptide-3, Trifolium Pratense (Clover) Flower Extract)

Defenscalp™ - INCI: (Water, Epilobium Angustifolium Flower/Leaf/Stem Extract)

O nás

Naším cílem bylo vytvořit kvalitní produkt a služby okolo něj, které pomáhají dělat život lepší či jednodušší. Produkt, za který se nikdy nebudeme stydět a který budeme sami používat. Naší prioritou jsou především spokojení zákazníci. Spokojenost kupujícího je vždy na prvním místě, protože víme, že nejlepší reklama je vždy pozitivní recenze či doporučení spokojeného zákazníka.

Více o nás

Nahoru