Nacházíte se zde: Úvod Blog Péče o vlasy Jak zastavit šedivění vlasů?

Jak zastavit šedivění vlasů?

Jak zastavit šedivění vlasů?

Osnova:
Šediny mají i mladíci
Séra na vlasy umí zázraky
Doplňte vitamíny, zahoďte cigarety a naučte se zvládat stres
Léty prověřené babské rady
Cibulová šťáva jako lék na šediny
Černý čaj
Melasa
Rozmarýn a šalvěj
Kopřivový čaj
Závěr

Někoho to potká ve dvaceti, někoho třeba až ve čtyřiceti. Scénář je ale vždy stejný – nejdříve si najdete sem tam jeden šedivý vlas, který rychle vytrhnete. A je po problému. Pak ale začne šedivých vlasů přibývat, nejprve na skráních, pak na zátylku. Až se začnou objevovat na celé hlavě.

Šediny mají i mladíci

To, že vlas ztratí svou původní barvu a zesvětlá, je způsobeno změnou struktury vlasové kůry. Časem dochází ke ztrátě pigmentu, kterému se říká melanin. Důsledkem je postupná ztráta původní barvy vlasů, které zešediví.

Šediny jsou projevem stárnutí, rozhodně se ale nedá říci, že jsou lidé s šedinami staří. Vždyť už třicátníci mají běžně prošedivělé skráně. Někteří lidé si první šedé vlasy najdou už v pubertě. Muži jsou v tomto ohledu oproti jejich něžným polovičkám trochu v nevýhodě, průměrně totiž šediví o pár let dříve.

Věk, ve kterém začneme šedivět, ovlivňují naše geny, a také to, jak žijeme. Nezdravý životní styl, nedostatek vitamínů, hodně stresu nebo třeba kouření barvě vlasů příliš nepřispívá.

Naštěstí jde šedivění zpomalit a dokonce i zastavit!

Séra na vlasy umí zázraky

Je spousta babských rad a bylinek, které pomáhají zachovat si původní barvu vlasů. My ale začneme tím nejjednodušším a k tomu vědecky ověřeným způsobem, jak šedivění zastavit a získat zpět původní barvu vlasů či vousů.

Nejde ovšem o výrobky z kategorie „zázraky hned, nemožné na počkání“. Séra na vlasy jsou účinná, na výsledek si ale musíte chvíli počkat a připravte se také na to, že za kvalitu se platí.

Obsahují aktivní látky, které posilují pigmentační proces, zvyšují melanogenezi (syntézu melaninu a jeho přenos), dokážou redukovat škodlivý oxidační stres v koříncích vlasů a vousů a celkově posilují vlasové i vousové folikuly. Obnovují přirozený růstový proces a brání vypadávání vlasů.

Výsledkem jsou zdravé vlasy, vousy i pokožka pod nimi, které si maximálně udržují svou původní barvu a v případě šedin se k ní po čase pravidelného používání dokážou navrátit.

Aplikace je jednoduchá a první výsledky se dostaví po několika týdnech pravidelného používání.

Doplňte vitamíny, zahoďte cigarety a naučte se zvládat stres

To, jak žijeme, se odráží také na našem vzhledu. Jasně, jsou chlapi, kterým vrásky, šediny i cigareta v ruce prostě sluší. O každém se to ale rozhodně tvrdit nedá.

Strava ovlivňuje naše zdraví i vzhled, dokonce i barvu vlasů. Nedostatek vitamínů totiž působí na pigmentaci a může tak přispět k dřívějšímu šedivění. Po jejich doplnění může dojít k obnovení původní barvy.

Pokud chcete dopřát vlasům to nejlepší, zařaďte do jídelníčku potraviny, jako jsou ryby nebo vejce (obsahují hodně bílkovin a na barvu vlasů mají vliv) a potraviny s obsahem železa, vápníku, zinku nebo vitamínu B (rajčata, brokolice, maso, česnek).

Kouření je nešvar, který neškodí jen barvě vlasů, ale hlavě zdraví. Toxiny v cigaretách totiž poškozují vlasové folikuly a vlasy po něm žloutnou, stejně jako nehty.

Celkovému zdraví (nejen) vlasů škodí i stres. Jestli se často stresujete, ať už v práci nebo běžném životě, je dost možné, že začnete šedivět dříve.

Léty prověřené babské rady

Cibule, šalvěj, zázvor, černý čaj, kopřiva, melasa nebo třeba rybíz. Obyčejné suroviny, které jsou běžně k dostání a působí na barvu vlasů.

Jestli si chcete zahrát na babku bylinkářku, pusťte se do výroby domácích léčivých směsí.

Přinášíme pár tipů, jak na to:

Cibulová šťáva jako lék na šediny

Cibulová šťáva pomáhá při zánětech i infekcích. Má velmi široké využití a poradit si umí i s infekcemi, plísňovými onemocněními či parazity, kteří nepříznivě působí na vlasy a brání regeneraci vlasových folikulů.

Cibuli odšťavněte nebo rozdrťte a šťávu vmasírujte do pokožky hlavy. Nechte působit asi čtvrt hodiny a pak důkladně umyjte šamponem. Účinek nečekejte ihned, celý proces je třeba opakovat při každém mytí vlasů.

Černý čaj

I černý čaj má široké využití, výborně působí na kůži i vlasy. Vylouhujte čtyři sáčky černého čaje v půl litru horké vody a tímto výluhem vlasy umyjte.

Rovnou do výluhu můžete přidat kondicionér na vlasy, budou potom lesklejší a hebké na dotek.

Melasa

Melasa obsahuje spoustu mědi, která působí proti šedivění vlasů. Navíc v ní najdeme další stopové prvky, jako železo, selen a hořčík. Maximálně bude působit, když budete několik měsíců jíst polévkovou lžíci melasy denně.

Rozmarýn a šalvěj

Obě tyto rostliny dodávají vlasům tmavý odstín a přirozeně tak zakrývají šediny. Do půl litru vody dejte půl hrnku rozmarýnu a půl hrnku šalvěje, chvíli povařte a nechejte několik hodin odstát. Směs přeceďte a používejte na opláchnutí vlasů potom, co z nich smyjete šampon. Roztok nechte působit dvacet minut a pak ho smyjte vodou. Účinky by se měly dostavit, pokud budete celou proceduru opakovat jednou týdně.

Kopřivový čaj

Kopřivový čaj můžete pít a také s ním můžete pravidelně splachovat vlasy. Doporučováno je vypít až dva šálky denně.

Závěr

Ať už se rozhodnete pro moderní a vědecky ověřená séra nebo budete věřit babským radám, vždy se vyplatí žít zdravě a boj proti šedivění vlasů či vousů podpořit důkladnou péčí o ně.

Zpět na přehled

Mohlo by vás zajímat

Objednat

 
Balení na měsíc (2 lahvičky)

Balení na měsíc (2 lahvičky)

Doprava zdarma

Doprava zdarma

Garance spokojenosti nebo vrácení peněz

Garance spokojenosti nebo vrácení peněz

 

Jednorázový nákup

Jednorázový nákup
Jednorázový nákup - doručení zdarma po celé ČR
649 Kč za celé balení

Pravidelný měsíční odběr

Jednorázový nákup
Pravidelně do poštovní schránky – kdykoliv zrušíte
649 Kč 569 Kč za celé balení Každý měsíc ušetříte 80 Kč

Určitě máte otázky

Proč vaše vlasy a vousy šedivějí? +

Předčasné šedivění a nadměrné vypadávání vlasů trápí stále větší procento naší populace. Může za to ztráta melaninu, kterému předchází oslabený proces melanogeneze a zvýšený oxidativní stres v kořínkách vlasů.

Opravdu to funguje? +

Chcete se zbavit šedin hned a beze zbytku. Tak to bohužel budete muset použít barvu, žiletku nebo holící strojek. Ale vaši otázku chápeme a máme na ní jednoduchou odpověď. Sami jsme muži ve středním věku, a tak se problém šedin týká chtě/nechtě i nás. Proto jsme dlouhou dobu studovali látky, které dokáží proces šedivění zastavit a dokonce zvrátit. Našli jsme ty nejlepší na trhu a vyvinuli KRALUX®! Neprodáváme tak vodičku zabalenou do pěkné lahvičky, ale špičkový kosmetický produkt obsahující ty nejmodernější patentované aktivní látky podložené vědeckými studiemi, které aktivně bojují proti šedinám, stárnutí a podpoře růstu vousů a vlasů. A za tím si stojíme! Produkt si také vyrábíme sami v Ostravě, abychom měli nad kvalitou a procesem výroby stoprocentní kontrolu (i když v Číně by nás to stálo o polovinu méně).

Kdy uvidím první výsledky? +

Sérum KRALUX® opravdu není přípravek, kdy po první aplikaci ihned vidíte výsledek – zázraky na počkání bohužel neumíme, ale umíme jim jít pěkně naproti. Při pravidelném užívání séra 1x/den se dostaví první výsledky po 4 až 6 týdnech užívání, kdy dochází k redukci prvních šedin v průměru o 30 %, posílení folikul a nastartování procesu melanogeneze. Doporučujeme však sérum KRALUX® užívat po dobu min. 3 měsíců. Po této době naplno projeví plný potenciál přípravku.

Jak sérum KRALUX® funguje? +

Sérum KRALUX® obsahuje patentovanou látku Greyverse™, která svými účinky přímo působí na buňky (melanocyty) ve vlasových koříkách, kde ovlivňuje produkci melaninu a zároveň redukuje oxidativní stres, čímž dokáže nejen zastavit šedivění, ale také postupně navrátit přirozenou barvu vašich vlasů a vousů. KRALUX® také obsahuje patentovanou látku Capixyl™, která svými účinky posiluje vlasovou strukturu, zabraňuje vypadávání vlasů a obnovuje jejich přirozený růstový proces.

Jak KRALUX® používat? +

Sérum KRALUX® se používá 1x denně ideálně večer po sprše, kdy může po celou noc působit. Malé množství séra naneste konečky prstů do vlasů nebo vousů, vmasírujte až na pokožku. Alespoň 1 hodinu od aplikace nesmývejte a nechejte KRALUX® působit.

Jak dlouho vydrží 1 ks balení séra KRALUX®? +

Sérum KRALUX® obsahuje 2 lahvičky po 15 ml. Výdrž je velmi individuální. Máme odzkoušeno, že jedno balení při aplikaci 1x denně na krátké vousy a vlasy současně vydrží přibližně na 20 až 30 dní. Výdrž se dále liší v závislosti na délce vlasů, vousů a množství použitého séra na jednu aplikaci.

Má KRALUX® nějaké vedlejší účinky? +

Žádné vedlejší účinky nebyly zjištěny. Výrobek je naprosto bezpečný a samozřejmě splňuje veškeré legislativní standardy EU.

Jaké látky přesně sérum KRALUX® obsahuje? +

Zde naleznete kompletní složení (INCI):

AQUA, MENTHA PIPERITA LEAF WATER, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, GLYCERIN, BUTYLENE GLYCOL, LECITHIN, PULLULAN, SCLEROTIUM GUM, XANTHAN GUM, PHENOXYETHANOL, POLYSORBATE 20, ACETYL TYROSINE, EPILOBIUM ANGUSTIFOLIUM FLOWER/LEAF/STEM EXTRACT, TOCOPHEROL, CITRIC ACID, ETHYLHEXYLGLYCERIN, CITRUS LIMON PEEL OIL, SODIUM BENZOATE, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, SODIUM PHYTATE, GLYCINE, LARIX EUROPAEA WOOD EXTRACT, POTASSIUM SORBATE, SODIUM METABISULFITE, LACTIC ACID, PALMITOYL TETRAPEPTIDE-20 AMIDE, DEXTRAN, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, ZINC CHLORIDE, ACETYL TETRAPEPTIDE-3, TRIFOLIUM PRATENSE EXTRACT, ALCOHOL, D-limonene, Citral, Coumarin, Linalool

Redensyl® - INCI: (Glycerin, Aqua, Sodium Metabisulfite, Larix Europaea Wood Extract, Glycine, Zinc Chloride, Camellia Sinensis Leaf Extract

Darkenyl™ - INCI: (Glycerin, Water, Acetyl Tyrosine, Sodium Metabisulfite, Glycine, Larix Europaea Wood Extract, Zinc Chloride, Camellia Sinensis Leaf Extract)

Greyverse™ - INCI: (Glycerin, Water, Palmitoyl Tetrapeptide-20 Amide)

Capixyl™ - INCI: (Butylene Glycol, Aqua, Dextran, Acetyl Tetrapeptide-3, Trifolium Pratense (Clover) Flower Extract)

Defenscalp™ - INCI: (Water, Epilobium Angustifolium Flower/Leaf/Stem Extract)

O nás

Naším cílem bylo vytvořit kvalitní produkt a služby okolo něj, které pomáhají dělat život lepší či jednodušší. Produkt, za který se nikdy nebudeme stydět a který budeme sami používat. Naší prioritou jsou především spokojení zákazníci. Spokojenost kupujícího je vždy na prvním místě, protože víme, že nejlepší reklama je vždy pozitivní recenze či doporučení spokojeného zákazníka.

Více o nás

Nahoru