Nacházíte se zde: Úvod Blog Péče o vlasy Jak zatočit s vypadáváním vlasů

Jak zatočit s vypadáváním vlasů

Jak zatočit s vypadáváním vlasů

Osnova:
Normální je přijít až o 100 vlasů denně
Nejčastější příčiny
Do boje s vypadáváním vlasů!
1. Dopřejte tělu dostatek biotinu
2. Zaměřte se na svůj jídelníček
3. Zacházejte se svými vlasy šetrně
4. Vyzkoušejte speciální kosmetiku
5. Růstová séra se silným účinkem
6. Prokrvujte pokožku hlavy
7. Svěřte se odborníkům
Závěr

Zůstává po vás na polštáři víc vlasů než dříve? Začaly se vám dělat kouty nebo pleš? Ubývání vlasů se projevuje většinou plíživě a časem se zhoršuje. Důvodů, proč vlasy padají, může být hned několik. Dobrou zprávou je, že se s pleší či řídkými vlasy nemusíte smířit! Ztrátu vlasů je možné efektivně řešit, nezbytné je ale nejprve zjistit příčinu.

Normální je přijít až o 100 vlasů denně

Vlasy vypadávají každému z nás, je to běžný regenerační proces těla. Denně jich průměrně vypadne 60 až 100. Na jaře a na podzim to může být ještě vyšší číslo. V těchto obdobích vlasy vypadávají více, nemělo by to ale trvat déle než šest týdnů.

Nejčastější příčiny

Dědičnost, hormony a stárnutí. To jsou hlavní faktory, které ovlivňují množství vlasů na mužských hlavách.

Už jste někdy slyšeli o androgenetické alopecii? Jedná se o citlivost vlasů na pohlavní hormon testosteron. Vyšší hladina testosteronu v krvi ničí vlasové kořínky a důsledkem je vypadávání vlasů. Nejvyšší hladina testosteronu je mezi 20 a 30 rokem, a proto se právě v tomto období začíná u některých mužů objevovat pleš.

Mezi další časté příčiny patří nadměrný stres, nekvalitní strava s nedostatkem vitaminů, nedostatečná nebo špatná péče o vlasy a pokožku hlavy, diety, nežádoucí účinky léků nebo časté nošení pokrývek hlavy.

Do boje s vypadáváním vlasů!

1. Dopřejte tělu dostatek biotinu

Pro udržení zdravých vlasů a pokožky je vitamin H, neboli biotin, zásadní. Stimuluje tvorbu keratinu ve vlasech a může zvýšit růst folikulů. Většinu biotinu získáváme z jídla a v těle se dlouho neukládá.

Bohatá na biotin jsou játra, ořechy, vaječný žloutek, květák, pivovarské kvasnice, hrášek, čočka nebo sója.

2. Zaměřte se na svůj jídelníček

Ve vašem jídelníčku by neměly chybět nejen potravin bohaté na biotin, ale také na zinek, železo, vitamin B a omega-3 mastné kyseliny. Nezapomínejte ani na mléčné výrobky, luštěniny, ryby a drůbeží maso.

Dostatek vitaminů v těle můžeme podpořit také doplňky stravy, které bývají přímo zaměřené na zdraví vlasů, nehtů a pokožky.

3. Zacházejte se svými vlasy šetrně

Vyvarujte se hrubému zacházení s vlasy a vlasovou pokožkou. Vlasy si myjte šetrně a stejně opatrně je i vysušujte. Nikdy si je neumývejte horkou vodou, a pokud je vysoušíte fénem, volte vždy nejnižší teplotu. Vlasy nerozčesávejte, pokud jsou ještě mokré, mohlo by je to poškodit.

Šetrnost je důležitá také při úpravě vlasů, používejte nejen kvalitní vlasovou kosmetiku, ale i hřebeny.

4. Vyzkoušejte speciální kosmetiku

Nabídka nejrůznějších kosmetických produktů proti vypadávání vlasů je dnes obrovská. Dokážou vyživovat vlasovou pokožku, posilovat vlasové folikuly a dokonce i stimulovat růst nových vlasů. Výsledkem péče o vlasy pomocí kvalitní kosmetiky by měly být silnější, pevnější, zdravější vlasy a omezení jejich řídnutí.

Základem péče je šampon proti vypadávání vlasů. Kvalitní šampony vlasy nezatěžují a obsahují povzbuzující látky, jako například kofein, který dokáže stimulovat růst vlasů. Po umytí můžete použít i kondicionér pro řídnoucí vlasy. Pokožku hlavy je dobré ošetřovat vlasovým tonikem se zklidňujícím účinkem.

5. Růstová séra se silným účinkem

Růstová séra na vlasy můžete kombinovat i s šampony či kondicionéry, dokážou totiž zesílit jejich účinky.

Séra obsahují vyšší koncentraci účinných látek a vmasírováním do vlasové pokožky působí přímo ve vlasových folikulech, které vyživují. Tím také napomáhají předcházet vypadávání vlasů a povzbuzují k růstu nových.

Nečekejte ale zázraky na počkání – účinky používání vlasových sér se dostaví až po čase, obvykle během 4 až 6 týdnů, kdy se zastaví nadměrné padání vlasů a během 3 až 4 měsíců dochází k růstu nových vlasů.

6. Prokrvujte pokožku hlavy

V dobře prokrvené pokožce dochází k lepší cirkulaci živin do vlasových folikulů, proto je dobré ji podpořit. Vlasovou pokožku prokrvíte její masáží při mytí hlavy, nebo jen tak „na sucho“. Masírujte jemně, všemi prsty krouživými pohyby. Nic nezkazíte, když si krátkou masáž dopřejete každý den.

7. Svěřte se odborníkům

Pokud vlasy padají více, než jste zvyklí a k tomu se objevují kouty či lysiny, upravit jídelníček nebo přečkat roční období pravděpodobně nepomůže. Obraťte se raději na dermatologa, který zjistí příčinu a navrhne vhodnou léčbu.

Varovným signálem také mohou být vlasy vypadávající ve shlucích či svědění nebo pálení pokožky hlavy. Pokud se potvrdí v úvodu zmíněná androgenetické alopecie, je vhodné co nejdříve nasadit léky.

Je dědičná, takže se předpokládá, že když ji má otec, syna postihne také, a proto se v takovém případě s léčbou začíná už po 20. roce věku. Léky omezují vliv mužských pohlavních hormonů na vlasové folikuly. Pokud už je na léčbu pozdě, v úvahu přichází laserová terapie či transplantace vlasů.

Závěr

Rozhodně neházejte flintu do žita! S pleší nebo kouty se nemusíte smířit, vypadávání vlasů lze skutečně zvrátit a je také možné obnovit jejich růst!

Když na kštici nemá vliv právě genetika, obecně se doporučuje snížit hladinu stresu, začít s vyváženou a zdravou stravou a zařadit specializované přípravky proti padání vlasů a k obnově jejich růstu, aby se folikuly opět „probudily“.

Zpět na přehled

Mohlo by vás zajímat

Objednat

 
Balení na měsíc (2 lahvičky)

Balení na měsíc (2 lahvičky)

Doprava zdarma

Doprava zdarma

Garance spokojenosti nebo vrácení peněz

Garance spokojenosti nebo vrácení peněz

 

Jednorázový nákup

Jednorázový nákup
Jednorázový nákup - doručení zdarma po celé ČR
649 Kč za celé balení

Pravidelný měsíční odběr

Jednorázový nákup
Pravidelně do poštovní schránky – kdykoliv zrušíte
649 Kč 569 Kč za celé balení Každý měsíc ušetříte 80 Kč

Určitě máte otázky

Proč vaše vlasy a vousy šedivějí? +

Předčasné šedivění a nadměrné vypadávání vlasů trápí stále větší procento naší populace. Může za to ztráta melaninu, kterému předchází oslabený proces melanogeneze a zvýšený oxidativní stres v kořínkách vlasů.

Opravdu to funguje? +

Chcete se zbavit šedin hned a beze zbytku. Tak to bohužel budete muset použít barvu, žiletku nebo holící strojek. Ale vaši otázku chápeme a máme na ní jednoduchou odpověď. Sami jsme muži ve středním věku, a tak se problém šedin týká chtě/nechtě i nás. Proto jsme dlouhou dobu studovali látky, které dokáží proces šedivění zastavit a dokonce zvrátit. Našli jsme ty nejlepší na trhu a vyvinuli KRALUX®! Neprodáváme tak vodičku zabalenou do pěkné lahvičky, ale špičkový kosmetický produkt obsahující ty nejmodernější patentované aktivní látky podložené vědeckými studiemi, které aktivně bojují proti šedinám, stárnutí a podpoře růstu vousů a vlasů. A za tím si stojíme! Produkt si také vyrábíme sami v Ostravě, abychom měli nad kvalitou a procesem výroby stoprocentní kontrolu (i když v Číně by nás to stálo o polovinu méně).

Kdy uvidím první výsledky? +

Sérum KRALUX® opravdu není přípravek, kdy po první aplikaci ihned vidíte výsledek – zázraky na počkání bohužel neumíme, ale umíme jim jít pěkně naproti. Při pravidelném užívání séra 1x/den se dostaví první výsledky po 4 až 6 týdnech užívání, kdy dochází k redukci prvních šedin v průměru o 30 %, posílení folikul a nastartování procesu melanogeneze. Doporučujeme však sérum KRALUX® užívat po dobu min. 3 měsíců. Po této době naplno projeví plný potenciál přípravku.

Jak sérum KRALUX® funguje? +

Sérum KRALUX® obsahuje patentovanou látku Greyverse™, která svými účinky přímo působí na buňky (melanocyty) ve vlasových koříkách, kde ovlivňuje produkci melaninu a zároveň redukuje oxidativní stres, čímž dokáže nejen zastavit šedivění, ale také postupně navrátit přirozenou barvu vašich vlasů a vousů. KRALUX® také obsahuje patentovanou látku Capixyl™, která svými účinky posiluje vlasovou strukturu, zabraňuje vypadávání vlasů a obnovuje jejich přirozený růstový proces.

Jak KRALUX® používat? +

Sérum KRALUX® se používá 1x denně ideálně večer po sprše, kdy může po celou noc působit. Malé množství séra naneste konečky prstů do vlasů nebo vousů, vmasírujte až na pokožku. Alespoň 1 hodinu od aplikace nesmývejte a nechejte KRALUX® působit.

Jak dlouho vydrží 1 ks balení séra KRALUX®? +

Sérum KRALUX® obsahuje 2 lahvičky po 15 ml. Výdrž je velmi individuální. Máme odzkoušeno, že jedno balení při aplikaci 1x denně na krátké vousy a vlasy současně vydrží přibližně na 20 až 30 dní. Výdrž se dále liší v závislosti na délce vlasů, vousů a množství použitého séra na jednu aplikaci.

Má KRALUX® nějaké vedlejší účinky? +

Žádné vedlejší účinky nebyly zjištěny. Výrobek je naprosto bezpečný a samozřejmě splňuje veškeré legislativní standardy EU.

Jaké látky přesně sérum KRALUX® obsahuje? +

Zde naleznete kompletní složení (INCI):

AQUA, MENTHA PIPERITA LEAF WATER, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, GLYCERIN, BUTYLENE GLYCOL, LECITHIN, PULLULAN, SCLEROTIUM GUM, XANTHAN GUM, PHENOXYETHANOL, POLYSORBATE 20, ACETYL TYROSINE, EPILOBIUM ANGUSTIFOLIUM FLOWER/LEAF/STEM EXTRACT, TOCOPHEROL, CITRIC ACID, ETHYLHEXYLGLYCERIN, CITRUS LIMON PEEL OIL, SODIUM BENZOATE, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, SODIUM PHYTATE, GLYCINE, LARIX EUROPAEA WOOD EXTRACT, POTASSIUM SORBATE, SODIUM METABISULFITE, LACTIC ACID, PALMITOYL TETRAPEPTIDE-20 AMIDE, DEXTRAN, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, ZINC CHLORIDE, ACETYL TETRAPEPTIDE-3, TRIFOLIUM PRATENSE EXTRACT, ALCOHOL, D-limonene, Citral, Coumarin, Linalool

Redensyl® - INCI: (Glycerin, Aqua, Sodium Metabisulfite, Larix Europaea Wood Extract, Glycine, Zinc Chloride, Camellia Sinensis Leaf Extract

Darkenyl™ - INCI: (Glycerin, Water, Acetyl Tyrosine, Sodium Metabisulfite, Glycine, Larix Europaea Wood Extract, Zinc Chloride, Camellia Sinensis Leaf Extract)

Greyverse™ - INCI: (Glycerin, Water, Palmitoyl Tetrapeptide-20 Amide)

Capixyl™ - INCI: (Butylene Glycol, Aqua, Dextran, Acetyl Tetrapeptide-3, Trifolium Pratense (Clover) Flower Extract)

Defenscalp™ - INCI: (Water, Epilobium Angustifolium Flower/Leaf/Stem Extract)

O nás

Naším cílem bylo vytvořit kvalitní produkt a služby okolo něj, které pomáhají dělat život lepší či jednodušší. Produkt, za který se nikdy nebudeme stydět a který budeme sami používat. Naší prioritou jsou především spokojení zákazníci. Spokojenost kupujícího je vždy na prvním místě, protože víme, že nejlepší reklama je vždy pozitivní recenze či doporučení spokojeného zákazníka.

Více o nás

Nahoru